De eigenaar, Antonino, heeft zijn jarenlange horeca-ervaring opgedaan op het schiereiland Sorrento in Italië. Hij opende in april 2019 zijn pizzeria Pizzicotto in het bruisende Haarlem. Al onze Pizza wordt gebakken in een houtoven, volgens een familietraditie die met zorg en liefde wordt doorgegeven. Kom en geniet van dit stukje culinaire cultuur uit Zuid Italië! Heb jij trek in echte houtoven pizza in Haarlem? Kom dan naar Pizzicotto!
De kwaliteit van onze ingrediënten staat aan de basis van de smaak van onze gerechten. Onze Burrata wordt in Nederland gemaakt door Italiaanse vakmensen met Nederlandse melk, hetzelfde geldt voor onze Mozzarella. De extra vierge olijfolie die we in onze pizzeria gebruiken, is afkomstig van een kleine boerderij op de heuvels van Sorrento. Alle groenten en alle vleeswaren zijn afkomstig van kleine Italiaanse biologische boerderijen.
Op onze wijnkaart staan flessen gemaakt van de beste en meest geurige Italiaanse druiven: zoals de Primitivo van de Manduria-druif uit Puglia, de San Giovese-druif uit Toscane en de Montepulciano-druif uit Abruzzo. Al onze wijnen zijn afkomstig van bedrijven die de Italiaanse wijntraditie volgen.
Tomaat, mozzarella en verse basilicum.
Gerookte mozzarella, Italiaanse worst, champignons, ham en witte roomsaus.
Mozzarella, gorgonzola, provola en buffelmozzarella.
Vleeswaren, kaas en biologische olijven
Vers uit de oven met tomatensaus, rundvlees en mozzarella
Ovenschotel van gebakken aubergine, mozzarella en tomaat.
Wil je er zeker van zijn dat we een tafel voor je hebben, dan is het verstandig om je tafel van tevoren te reserveren. Plaats jouw reservering snel en gemakkelijk via ons online reserveringssysteem. We zien je snel bij Pizzicotto Haarlem!